Anoeshka de Waard | GGZ-Agoog

“Ik sta voor kwaliteit,
bijblijven in mijn vakgebied
en professionaliteit

Wat ik doe als GGZ-Agoog

Ik ondersteun bij herstel op het gebied van wonen, werken, leren, sociale relaties, intimiteit, financiën en spiritualiteit. Daarbij kun je denken aan het aanleren van nieuwe vaardigheden, het toewerken naar meer zelfstandigheid en het verkrijgen van meer (zelf)vertrouwen.

Van ‘iets’ betekenen voor andere mensen heb ik mijn werk gemaakt. Sinds 2023 ben ik geregistreerd als GGZ-Agoog. GGZ staat voor geestelijke gezondheidszorg en een agoog is ondersteunend aan gedragsveranderingen.

Mijn werkwijze als GGZ-Agoog

Voor wie?

Als GGZ-Agoog zet ik mijzelf in voor mensen met een psychische kwetsbaarheid of mensen met een wiebelige geest. Ik houd niet van in hokjes denken en stempeltjes. Daarom kijk ik voorbij de diagnose en help bij het meedoen in deze maatschappij. Dit is niet altijd voor iedereen even vanzelfsprekend, al helemaal niet voor mensen waarbij de geestelijke gezondheid een extra uitdaging vormt in het leven.
Ik ondersteun bij het werken aan persoonlijk en maatschappelijk herstel.

Begeleidingstraject

Ik bied individuele begeleiding.
Hiervoor bespreek ik met jou (en indien gewenst met jouw naasten) wat jij nodig hebt. Daar sluit ik bij aan, ik daag uit en zoek samen met jou naar creatieve oplossingen. Hierbij gebruik ik wetenschappelijke kennis, mijn ervaringskennis en 15+ jaar aan praktijkervaring.
We werken samen vanuit een zorgovereenkomst aan voor jou relevante doelen. Dit kan gericht zijn op zingeving, het verminderen van symptomen en het ontwikkelen van gezonde dagelijkse routines.

Methodieken

Ik geef mijn begeleiding vorm vanuit herstel ondersteunende methodieken. Methodieken die ik graag gebruik zijn motiverende gespreksvoering, krachtwerk en kwartier maken. Met motiverende gespreksvoering help ik jou bij het aangaan van een gedragsverandering. Krachtwerk helpt bij het geven van kwaliteit aan het eigen leven en het meedoen in deze samenleving. Kwartier maken gaat over het creëren van ruimte in onze maatschappij voor mensen die op basis van hun kwetsbaarheid of beperking kampen met sociale uitsluiting. Mijn missie is om ‘jezelf zijn’ vanzelfsprekend te maken.

Individuele begeleiding betaald vanuit een indicatie

Met mijn eigen AGB-code is de individuele begeleiding te declareren vanuit het persoonsgebonden budget (PGB). AGB staat voor Algemeen Gegevensbeheer en is een uniek codenummer voor Nederlandse zorgaanbieders. Een indicatie voor begeleiding kan aangevraagd worden vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of via de Wet Langdurige Zorg.
Meer informatie hierover vind je op de website van onze Rijksoverheid.

Samen aan de slag?

Ik ontdek graag samen hoe ik het beste bij jou pas. Mijn werkwijze is persoonlijk, zonder oordelen en gericht op wat voor jou belangrijk is!
Meer vragen over samenwerken met mij? De meest voorkomende vragen beantwoord ik hier!

Persoonlijk begeleider, ambulant hulpverlener, begeleider niveau 5, GGZ-Agoog, agogische medewerker, sociaal agoog, maatschappelijk werker en IBTer